× Dashboard Helpdesk Inloggen

Van barpraat naar data-gedreven logistiek!

Spreker(s)
Joost de Kruijf (LCB)
Hans Quak (Breda University of Applied Sciences / TNO)
Jeroen Steenbakkers (Argaleo)

Omschrijving
Wie de barscène uit de film 'A beautiful mind' heeft gezien, is bekend met de uitdrukking "Individual Ambition Serves the Common Good". Iets wat zeker geldt voor de logistieke sector, waarin optimalisatie van logistieke stromen tot in de puntjes worden geregeld. In hetzelfde filmfragment zit ook de volgende uitdrukking: "The best result comes from everyone in the group doing what's best for himself AND the group".
De Logistics Community Brabant heeft de Atlas Logistiek Brabant. Dit is een interactieve 3D omgeving, waarin naast alle openbare data, ook private data van logistieke vervoerders worden omgezet naar informatie, gecombineerd met multimodale bereikbaarheidsanalyses. Dit levert nieuwe en waardevolle kennis en inzichten op.
Caspar Lievaart van Jan de Rijk Automotive legt uit waarom hij de eerste stap heeft gezet om voertuig - en ladingdata te delen in de zoektocht naar nieuwe kennis om een gezonde dialoog te starten met de Brainport regio. Joost de Kruijf (LCB) en Jeroen Steenbakker (Argaleo) laten je op een interactieve manier kennismaken met de mogelijkheden van Atlas. Zo kent de Altas al toepassingen op zero-emmissie stadslogistiek en multimodale corridors.

Wanneer
woensdag 9 september 2020 van 11:00 tot 11:45 uur


naar boven