× Dashboard Helpdesk Inloggen

e-Joint Corridor: digitale transformatie in multimodale goederenvervoercorridors

Spreker(s)
Julie Pauwels (Logistics Community Brabant)
Paul Bessems (Weconomics Foundation )
Joost de Ruiter (Logistics Community Brabant)

Omschrijving
Door samenwerking tussen verladers en vervoerders zijn verschillende multimodale goederenvervoercorridors (joint corridors) via de binnenvaart, het spoor en de weg ontwikkeld. Aansluiting door grote bedrijven, maar juist ook midden- en kleinbedrijven, is van belang zodat de joint corridors de komende jaren succesvol opschalen en groeien met meer vrachtvolume. Deze belangrijke groei is van economisch en maatschappelijk belang en alleen mogelijk met een efficiƫnte vrachtverwerking. Dat vraagt om digitale transformatie van de vrachtboeking, vrachtverwerking en vrachtmonitoring.

Binnen drie joint corridors met internationale zeevracht en spoorvracht hebben afstudeerstudenten van de Breda University of Applied Science (Off-RoadRunners) bij bedrijven de fysieke en administratieve verwerkingsprocessen geanalyseerd en digitale knelpunten en verspillingen blootgelegd. Daarbij zijn de nieuwste inzichten op het gebied van blockchain, datalogistiek en de digitale lopende band toegepast. De Off-RoadRunners en Paul Bessems (LCB/Weconomics) delen in deze sessie hun onderzoeksresultaten en laten jou de efficiency- en groeimogelijkheden ontdekken van digitale transformatie op multimodale goederenvervoercorridors.

Interessant voor jou omdat
Het belang van samenwerken, het belang van digitaal transformatie in de logistieke praktijk van multimodale goederenvervoercorridors.

Tijdens het Top Sector Congres willen wij, de Off-Roadrunners en Paul Bessems, de resultaten van dit onderzoek presenteren met daarbij het belang van Joint Corridors.

Type voorstel
Masterclass

Wanneer
donderdag 10 september 2020 van 14:15 tot 15:00 uur


naar boven